Questions & discussions of garage door operator problems and solutions.

Latest topics

» 2 Wall mount switches
Wed Mar 13, 2019 12:25 pm by 34ford

» Shop door opener
Wed Mar 13, 2019 11:55 am by HDGarageDoors

» Repair My Garage Door Aurora
Tue Mar 12, 2019 5:27 pm by repairmygarage

» Remote loose connection
Tue Mar 12, 2019 3:48 pm by Devoman

» Sharing Opener Access by Apps
Tue Mar 12, 2019 12:29 pm by eastcoastdoors

» Garage Door Repair in Connecticut
Tue Mar 12, 2019 12:27 pm by eastcoastdoors

» Control Board for older 1/2 HP Genie Screw Drive
Sat Mar 02, 2019 3:38 pm by DickJNY

» Commercial Garage Door Repair | Garage Door Repair Chicago
Thu Feb 28, 2019 3:25 pm by nperry2591

» Forum Garage door wireless openers
Wed Feb 27, 2019 3:07 pm by bridle

Buy Marantec Remotes

Buy Raynor Remotes

Buy Raynor Remotes

Counter


    New springs installed but one does not operate smoothly

    Share
    avatar
    Chester2013

    Posts : 1
    Join date : 2015-09-24

    New springs installed but one does not operate smoothly

    Post  Chester2013 on Thu Sep 24, 2015 12:09 pm

    After having a spring break I carefully measured, remeasured and measured again to assure I obtained the 2 correct size springs for my 16'x7' double garage door. I installed the new springs successfully and the garage door functions as it is intended.  However, after about 3-4 seconds after the garage door starts to lift the left torsion spring makes a drastic adjustment and smacks down on the torsion bar making a loud banging sound. Beyond that the door continues to open successfully and there is no other oddity. Closing the door the issue does not occur.  

    I've disassembled and reassembled the springs 3 times with the same result. Is there an adjustment I'm not doing?  What am I missing?

    Thanks.

      Current date/time is Mon Mar 18, 2019 9:22 pm