Questions & discussions of garage door operator problems and solutions.

Latest topics

» Two Part Question about garage door
Mon Feb 18, 2019 11:25 am by ltramont

» R&R g/d can i re-use old track
Mon Feb 18, 2019 2:22 am by brownfoxx1

» Sears Craftsman (Two Questions)
Sun Feb 17, 2019 4:26 pm by TylerMPA

» Stripped out screw question?
Sat Feb 16, 2019 10:00 pm by jamespt

» Why Choose Herculite Doors for Storefront installation?
Thu Feb 14, 2019 4:53 am by storefront

» Genie Garage door moving 6 inches and stopping
Tue Feb 12, 2019 5:53 pm by barakandl

» Garage Door Repair Chicago
Thu Feb 07, 2019 5:51 pm by nperry2591

» Garage Door repairs: DIY
Thu Feb 07, 2019 5:16 pm by stggates

» Have Trouble in Garage Doors Repair and Replacement
Wed Feb 06, 2019 3:31 am by storefront

Buy Marantec Remotes

Buy Raynor Remotes

Buy Raynor Remotes

Counter


    Craftsman Garage Door Opener Problem

    Share
    avatar
    bilvihur

    Posts : 2
    Join date : 2018-06-01

    Craftsman Garage Door Opener Problem

    Post  bilvihur on Fri Jun 01, 2018 8:48 am

    10 yo Craftsman 1/2HP chain-drive opener Mod 13953985D. Few days ago wife began noticing that she had to press the remote a few times to get the door to go all the way down. Tried to troubleshoot it today. Found this:
    1) Door opens completely with one press of control, main or remote.
    2) Door closes 3" - 6" with EACH press of either control, then stops. 
    It doesn't reverse. The light don't blink. This happens even with 
    the door detached from the opener (chain sliding freely).
    3) Door operates smoothly by hand - no binding.
    4) The safety sensors are lined up and operating. 
    Adjusting the Close Force screw doesn't seem to have any effect. 
    Any suggestions?
    avatar
    bilvihur

    Posts : 2
    Join date : 2018-06-01

    Re: Craftsman Garage Door Opener Problem

    Post  bilvihur on Mon Jun 04, 2018 8:42 pm

    Today I unplugged the opener and took the cover off to look for anything obviously broken. Then I plugged it back in and hit the switch to look at the action. Low and behold, the chain ran fine in both directions! I hooked up the door and it opened and closed perfectly! I hadn't fiddled with any of the controls today, so I'm wondering if unplugging it might have reset something?

      Current date/time is Sat Feb 23, 2019 1:46 pm